Korona aşısının hayvanların üzerinde testi başarıyla tamamlandı

  • 17 Ağustos 2020
  • 1.769 kez görüntülendi.
Korona aşısının hayvanların üzerinde testi başarıyla tamamlandı

Korona virüs salgını ile milli mücadele merkezi bilim komisyonu üyesi bayan Minu Muhriz, İranlı bilginlerin ürettiği korona aşısı hayvanların üzerinde başarı ile denendiğini açıkladı.

Korona virüs aşısı üzerinde yürütülen çalışmaların hakkında açıklama yapan Muhriz, herhangi bir ülkede üretilen aşı dünyanın üç muteber bilimsel merkezi tarafından onaylanması gerektiğini belirtti.

Muhriz, hali hazırda 140 ülkede korona aşısı üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Muhriz, hayvanların üzerinde yapılan testlerin ardından insanların üzerinde testlerin de yapılması gerektiğini, bu merhale bir kaç ay sürdüğünü, İran’da yapılan çalışmalarda hayvanların üzerinde test aşaması başarı ile tamamlandığını vurguladı.

Rusya’da üretilen aşının henüz ilgili merkezlerden onay almadığını belirten Muhriz, İran’da kullanılacak herhangi bir aşı ilk önce söz konusu muteber merkezlerce onaylanmış olması gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Ahmaksavar dedi ki:

    İran tüm çıkarlarını İslam ümmeti için feda ediyor. Türkiye ise münafık.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.