Korona virüsü Pekin’de yeni yıl etkinliklerini iptal ettirdi

  • 24 Ocak 2020
  • 8.873 kez görüntülendi.
Korona virüsü Pekin’de yeni yıl etkinliklerini iptal ettirdi

Korona virüsü nedeniyle iki şehrini karantinaya alan Çin hükümeti, başkent Pekin’deki geleneksel yeni yıl kutlamalarını iptal ettiğini duyurdu.

Söz konusu haber Fransız Haber Ajansı (AFP) tarafından paylaşıldı. Çin’de yeni yıl kutlamaları bu cuma başlayacak ve bir hafta sürecekti.

Akciğer hastalığına neden olan Korona virüsü hızla yayılırken, virüsten ölenlerin sayısı da artıyor. Son olarak dün virüsün ortaya çıktığı Çin’de yetkililer ölenlerin sayısının 17’ye çıktığını açıklamıştı. Yetkililer sadece Hubei vilayetinde virüse yakalananların sayısının 444’e ulaştığını duyurdu. Wuhan et Huanggan şehirleri dün karantina altına alınmış, kente giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı.

Bu arada Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan, insandan insana bulaştığı tespit edilen hızla yayılan yeni koronavirüs salgınında vaka sayısının 830’a ve ölü sayısının 25’e çıktığı bildirildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, koronavirüs salgınında vaka sayısının 830’a ve ölü sayısının 25’e çıktığını açıkladı.

Komisyon, ayrıca 8 binden fazla kişinin karantinada olduğu bilgisini paylaştı.

Dün itibarıyla Hong Kong ve Makao Özel İdari bölgelerinde 1’er kişide saptanan virüs, ABD, Japonya, Güney Kore’de 1’er, Tayland’da 3 kişide tespit edilmişti.

Virüse son olarak Suudi Arabistan ve Singapur’da rastlanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.