Koronavirüsün merkez üssü ABD’de ölü sayısı 50 bini geçti

  • 25 Nisan 2020
  • 953 kez görüntülendi.
Koronavirüsün merkez üssü ABD’de ölü sayısı 50 bini geçti

Koronavirüsün merkez üssü ABDde ölü sayısı 50 bini geçti.

Vaka sayısının 870 bini bulduğu ABD’de, yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 50 bini aştı. En fazla ölüm New York eyaletinde görüldü.
ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 50 bin barajını geçerken rakamın 52.097 olduğu bildiriliyor.

COVID-19 salgınında hem ölü hem de vaka sayısında birinci sıraya oturan ABD’de bilanço her geçen gün ağırlaşıyor.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, ülkede virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 50 bin 31’i buldu.

Ülkede tespit edilen COVID-19 vakalarının sayısı ise 870 bin 468’i buldu.

Öte yandan, ülkede en çok vaka ve ölü sayısının yaşandığı yer olarak New York eyaleti öne çıkıyor. Eyalette bugüne kadar 270 bini aşkın vaka kaydedilirken, yaklaşık 21 bin kişi de hayatını kaybetti.

New York’u yaklaşık 100 bin vakayla New Jersey ve 46 bini aşkın vakayla Massachusetts izliyor.

Bu arada ABD başkanı Donald Trump, Corona virüsüne karşı bir tedavi yöntemi olarak dezenfektanların insan üzerinde kullanılmasını önerirken ‘’kinaye yaptığını’’ söyledi.

Trump Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Gazetecilere tıpkı sizin yaptığınız gibi, sırf ne olacağını görmek için kinayeli bir soru soruyordum’’ ifadesini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Demokratlar’ın başkanlık seçimleri için aday adayı gözüken ve seçimlerden çekilen Bernie Sanders korona salgınını içeren bir makale kaleme aldı ve ‘ABD için daha adil bir sistemin vaktidir’ dedi.

Sanders, ‘Küresel salgın ve ekonomik çöküşün eşitsiz etkisi, ABD’deki sistemin temellerinin yeniden düşünülmesini gerektiriyor. Bu temellerin bizi neden başarısızlığa uğrattığını anlamamız, daha adil ve büyük bir ulus uğruna mücadele etmemiz zorunludur.’ ifadesine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.