Korsan İsrail askerlerinin kurşunuyla şehid olan Filistinli genç son yolculuğuna binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı…

  • 24 Şubat 2015
  • 748 kez görüntülendi.
Korsan İsrail askerlerinin kurşunuyla şehid olan Filistinli genç son yolculuğuna binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı…

Korsan İsrail askerlerinin kurşunuyla şehid olan Filistinli genç son yolculuğuna binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.

Kudüs Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nden alınan 19 yaşındaki Cihad el-Caberi’nin cenazesi, Batı Şeria’nın Beytullahim kentindeki Duheyşe Mülteci kampı yakınlarındaki şehitler mezarlığına getirildi. Binlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Caberi’nin cenazesi toprağa verildi.

Filistin bayrakları ve direniş gruplarının pankartlarını taşıyan kalabalık grup, törende İsrail aleyhinde sık sık sloganlar atarak, bu ülkenin yok edilmesi yönündeki taleplerini dile getirdi.

İsrail askerlerinin Beytullahim’in güneyindeki Duheyşe Mülteci kampında bazı evlere düzenlediği baskında, askerlerle Filistinli gençler arasında arbede çıkmış, olayda Cihad el-Caberi (19) askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.