Korsan İsrail, Gazze’deki Beyt Hanun kapısını kapattı

  • 09 Ocak 2015
  • 917 kez görüntülendi.
Korsan İsrail, Gazze’deki Beyt Hanun kapısını kapattı

Korsan İsrail, Gazzelilerin Filistin’in diğer taraflarına gitmek için kullandığı Beyt hanun Sınır Kapısı’nı kapattı

Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Beyt Hanun (Erz) Sınır Kapısı’nın İsrail yetkilileri tarafından kapatıldığı iddia edildi.

Filistin hükümetine bağlı Hudut ve Sınır Kapıları Dairesi Genel Müdürü Nazmi Muhenna yaptığı açıklamada, İsrail’in kendilerine, eski Hamas hükümetine bağlı güvenlik görevlilerinin sınır kapısının içine karavan yerleştirmesi üzerine kapıyı kapattığını bildirdiğini söyledi.

Söz konusu güvenlik görevlilerinin bu davranışını kınadığını belirten Muhenna, sınır kapısının kapatılmasının özellikle yurtdışında tedavi gören hastalar için tehlike arz edeceği uyarısında bulundu.

Öte yandan, Gazze Şeridi’ndeki Hudut ve Sınır Kapıları İdaresi Genel Müdürü Mahir Ebu Subha, yaptığı yazılı açıklamada, “Yağmurdan korunmak amacıyla sınır kapısındaki irtibat bürosuna girmek isteyen 2 güvenlik görevlisinin Batı Şeria’ya bağlı sınır memurları tarafından engellemesi üzerine sınıra bir konteyner yerleştirdik. Memurlar da İsrail’in söz konusu uygulamayı reddettiğini bahane göstererek yerlerini terk etti” ifadesini kullandı.

Açıklamada, Beyt Hanun Sınır Kapısı’nda memurların yerlerinde olmamasına rağmen her iki taraftan da işlemlerin sürdüğü kaydedilerek, Muhenna’nın “uygulamadan dolayı İsrail rahatsız oldu” açıklamalarının yersiz olduğu bildirildi.

Hamas’ın 2007 yılında Gazze’de göreve gelmesinin ardından 4 sınır kapısını kapatan İsrail yönetimi mal ve gıda geçişinin sağlandığı tek ticari kapı Kerm Ebu Salim’in açık kalmasına müsaade etti ancak zaman zaman farklı gerekçeler öne sürerek bu kapıyı da süresiz kapatıyor. Gazze’nin dış dünyayla bağlantısını sağladığı diğer kapı da Beyt Hanun Sınır Kapısı. Bu kapıdan ise sadece Filistin’in diğer taraflarına gitmek isteyen Gazzeliler geçiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.