Korsan İsrail Güçleri, 7 Filistinliyi Gözaltına Aldı…

  • 18 Ocak 2015
  • 826 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Güçleri, 7 Filistinliyi Gözaltına Aldı…

Korsan İsrail işgal güçleri bu sabah (18 Ocak Pazar) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde evlere düzenlediği baskınlar sırasında yedi Filistinliyi gözaltına aldı. İşgal güçlerinin Ramallah’ta bir kişiyi ifade vermeye çağırdığı ve bir eski esiri de darp ettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Ramallah’ta iki kişiyi, Kalkilya’da bir kişiyi ve El-Halil’de dört kişiyi gözaltına aldı.

Quds Press Haber Ajansı’nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Ramallah’a bağlı Beyt Rima beldesine baskın düzenleyerek Cad Nasr Er-Rimavi ve Ali Selci Er-Rimavi’yi gözaltına aldı. İşgal güçlerinin baskın sırasında eski esirlerden Yakub Selci Er-Rimavi’yi darp ettiği ve Filistinli eski esirin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin ayrıca Ramallah’a bağlı Silvad beldesinde eski esirlerden Lüey Faris’in evine baskın düzenlediğini ve Faris’in ifade vermek üzere işgal istihbaratına gitmesi için çağrı belgesi teslim ettiğini söyledi.

Aynı kaynaklar, işgal güçlerinin Kalkiliya’ya bağlı Azun beldesinde de Ahmed İsmail İshak isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal güçlerinin El-Halil’e bağlı Surif ve İzna beldelerinde bir çok eve baskın düzenlediği, Surif beldesinde Hatim İğneymat, Azmi Fuad İğneymat, Muhammed Nasır İğneymat’ı ve İzna beldesinde de Muhammed Hasan Ebu Esad’ı gözaltına aldıktan sonra El-Halil’den ayrıldığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.