Korsan İsrail Güçleri Bu Sabah Rafah’ın Doğusunda Sınır İhlali Yaptı

  • 07 Mayıs 2015
  • 685 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Güçleri Bu Sabah Rafah’ın Doğusunda Sınır İhlali Yaptı

İşgal güçleri bu sabah (7 Mayıs Perşembe) Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinin doğusunda çevreye gelişigüzel açılan ateş altında sınır ihlali gerçekleştirerek bölgede arazi düzleme işlemi yaptı.

İşgal güçleri 4 askeri araçla Rafah kenti Eş-Şevke mahallesinin doğusunda sınırdan yaklaşık 150 metre içeriye girdi.

İşgal güçlerinin bölgedeki tarım arazilerine doğru gelişigüzel ateş açtığı belirtilirken, sınır ihlali ve arazi düzlemesi sırasında ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

İşgal güçleri, bu hafta başından itibaren bölgenin doğusunda Filistinlilerin arazilerine doğru üç kez ateş açmış, kentin doğusundaki Ebu Muteybık Kapısı yakınlarında sınırdaki dikenli telleri geçmeye çalışan üç çocuğu gözaltına almıştı.

Öta yandan, işgal donanmasına ait hücumbotları bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi sahillerine yaklaşarak sahile doğru ateş açarken işgal ordusuna ait helikopterlerin de sahil bölgesi üzerinde yoğun bir şekilde uçuş yaptığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, işgal donanmasına ait hücumbotlarının bu sabah Deir Belah ve Han Yunus sahillerine yaklaştığını, bu sırada işgal ordusuna ait helikopterlerin ve insansız hava araçlarının da sahil bölgesi üzerinde uçtuğunu, balıkçı teknelerine ve sahile doğru açılan ateş sonucu ölen veya yaralanan olmadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.