Korsan İsrail Güçleri El-Arakib Köyünü 84’üncü Kez Yıktı

  • 20 Nisan 2015
  • 774 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Güçleri El-Arakib Köyünü 84’üncü Kez Yıktı

İşgal yönetimine bağlı yıkım ekipleri bu sabah (20 Nisan Pazartesi) buldozerler ve iş makineleriyle baskın düzenlediği El-Arakib köyünü 84’üncü kez yıktı.

İşgal polisinden kalabalık bir grubun sabah saatlerinde köye baskın düzenlediği ve köyü dört bir yanından kuşattığı, köye giriş-çıkışa izin vermediği ve yıkım ekiplerinin evleri yıkmaya başladığı bildirildi.

El-Arakib köyü sakinlerinden Selim Et-Turi, 48 Filistinlileri sitesine yaptığı açıklamada, işgal polisinin köy sakinlerini sabah saatlerinde hazırlıksız yakaladığını, insanları evlerinden zorla çıkardığını ve ekiplerin evleri yıkmaya başladığını söyledi.

Et-Turi, El-Arakib köyü sakinlerinin topraklarından vazgeçmemekte kararlı olduklarını ve direnişlerini sürdüreceklerini bildirdi.

İşgal altındaki Filistin topraklarının güneyinde yer alan En-Nakab’ta birçok bölgede işgal güçleri evleri yıkıyor ve tarlaları tahrip ediyor. İşgal rejimi kurumları En-Nakab halkını göçe zorlayarak arazilerine el koymayı ve o araziler üzerinde Yahudi yerleşimciler için konutlar ve çiftlikler inşa etmeyi planlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.