Korsan İsrail Yönetimi, En-Nakab Bölgesindeki El-Arakib Köyünü Yıktı…

  • 14 Ocak 2015
  • 796 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Yönetimi, En-Nakab Bölgesindeki El-Arakib Köyünü Yıktı…

1948’de işgal edilen toprakların güneyindeki En-Nakab bölgesinde bulunan El-Arakib köyü bugün (14 Ocak Çarşamba) sabah saatlerinde işgal güçlerinin himayesinde köye gelen işgal yönetimine ait buldozerler tarafından yıkıldı.

El-Arakib köyündeki Filistinli kaynaklar, erkeklerin işyerlerine gitmek üzere köyden ayrılmalarının ardından işgal güçlerinin kalabalık bir şekilde köye baskın düzenlediğini, baskın sırasında köyde yalnızca kadınların ve çocukların bulunduğunu, köyü kuşatan işgal güçlerinin giriş çıkışa izin vermediğini bildirdi.

Kaynaklar, Filistin’i ve özellikle de En-Nakab bölgesini etkisi altına alan soğuk havaya rağmen köyde kalan kadınların ve çocukların işgal güçlerinden kaçarak köyün mezarlığına sığındıklarını ifade etti.

Bu arada, El-Arakib köyünün yıkımının işgal güçlerinin 120 bin Filistinliyi tehcir etme ve söz konusu topraklar üzerinde yeni Yahudi yerleşkeleri inşa etme planı çerçevesinde gerçekleştiği belirtildi.

En-Nakab’taki sivil toplum örgütleri, El-Arakib köyünün yıkılmasını kınayarak, En-Nakab Filistinlilerinin ikamet ve yaşam haklarına açıkça saldırı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.