Korsan İsrail’in zulmü bayramda da devam ediyor

  • 24 Eylül 2015
  • 1.074 kez görüntülendi.
Korsan İsrail’in zulmü bayramda da devam ediyor

Korsan İsrail, Mescid-i Aksa’ya girişte bayram namazında da yaş sınırı uygularken Müslümanların Kudüs’te kurban kesmelerine belli yerler dışında izin vermiyor

Kudüslü Müslümanlar bayram namazı için Mescid-i Aksa’ya akın etti.

Sabahın erken saatlerinde Kudüs’ün sembolü olan Mescid-i Aksa’ya gitmek için evlerinden çıkan Filistinliler, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Kur’an tilaveti ve teşrik tekbirleriyle bayram namazına kadar Mescid-i Aksa’da bekleyen on binlerce Müslüman, namazın ardından bayramlaşarak hatıra fotoğrafları çektirdi. Tel Aviv’de ikamet eden binlerce Afrika asıllı Müslüman mülteci de bayram namazını Aksa’da kıldı.

Ellerinde Müslüman ülkelerin bayraklarını taşıyan bir grup ise namazdan sonra Aksa’nın avlusunda eylem yaptı. Kıble Mescidi’nden Kubbetü’s-Sahra’ya kadar yürüyen grup Mescid-i Aksa’ya özgürlük sloganları attı.

Öte yandan Kudüs’te yaşayan Filistinliler, İsrail’in hayvan pazarı kurulmasını engellemesi ve kesime “sınırlı yerler” dışında müsaade etmemesi nedeniyle kurbanlarını diğer şehirlerde kesiyor.

Filistinliler yasak nedeniyle Kudüs’e yakın Beytullahim, Ramallah, Eriha ve Nablus gibi şehirlerde aldıkları kurbanları, bayram sabahına kadar emanetçilerde ya da akrabalarının bahçelerinde bekletiyor.

Kurbanlarını diğer şehirlerde kesen Filistinliler, etlerini daha sonra araba kasalarında Kudüs’e getirmeyi deniyor. Kudüs’e gelirken geçilmek zorunda olunan kontrol noktalarındaki İsrail askerleri, etleri fark etmesi durumunda ise geçişe izin vermiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.