Koruyucu Güvenlik Polisleri Şehit Yahya Ayyaş’ın Oğlunu Yine İfadeye Çağırdı

  • 02 Ocak 2015
  • 1.231 kez görüntülendi.
Koruyucu Güvenlik Polisleri  Şehit Yahya Ayyaş’ın Oğlunu Yine İfadeye Çağırdı

Mahmud Abbas’ın Koruyucu Güvenlik birimine bağlı polisler Filistin direnişinin karizmatik önderlerinden ve sembol isimlerinden şehit Yahya Ayyaş’ın oğlu Bera’yı yine ifade vermeye çağırdı. İfadeye çağırma işleminin tam da babasının şehit edilmesinin 19. yıldönümü öncesine denk getirilmesi dikkat çekti.

Şehit Yahya Ayyaş’ın ailesi tarafından  verilen bilgide, Abbas yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik biriminden bir polisin dün (1 Ocak Perşembe) akşam saatlerinde evlerine gelerek 22 yaşındaki Bera’yı Batı Yaka’nın Nablus şehrindeki polis merkezine çağıran talimatı verdiği ifade edildi. Talimatta Bera’nın 4 Ocak Pazar günü yani babasının şehadetinin yıldönümünden bir gün önce polis merkezine gitmesi isteniyordu.

Aile tarafından yapılan açıklamada bu talebin özerk yönetime bağlı istihbarat ve koruyucu güvenlik tarafından beşinci kez ifadeye çağrılması olduğu ifade edildi. Bundan önceki son çağrıları 24 Kasım 2014 tarihinde olmuştu ve o zaman Koruyucu Güvenlik polisleri Bera Ayyaş’ın kişisel bilgisayarına ve dokümanlarını sakladığı flaş diskine el koymuşlardı. O zaman el konan bilgisayar ve diski şu ana kadar iade edilmedi.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın komutanlarından olan ve işgal rejimine ağır darbeler vuran eylemlerin planlayıcısı olarak bilinen Mühendis Yahya Ayyaş 5 Ocak 1996 tarihinde havadan roketler atılarak şehit edilmişti. İşgalciler uzun yıllar aradıkları Yahya Ayyaş’ın yerini, Gazze’de evine misafir olduğu bir gence işgal rejimi ajanı olan dayısı tarafından hediye edilen bir cep telefonu vasıtasıyla tespit etmişlerdi. O zaman yetim kalan ve bugün Abbas yönetimi tarafından sürekli yakın takibe alınan Bera da babası şehit edildiğinde henüz üç yaşındaydı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.