Kosova Eski Başbakanı Ramuş Haradinay, Slovenya’nın Başkenti Lubyan’da Gözaltına Alındı

  • 18 Haziran 2015
  • 1.350 kez görüntülendi.
Kosova Eski Başbakanı Ramuş Haradinay, Slovenya’nın Başkenti Lubyan’da Gözaltına Alındı

Kosova’nın Geleceği Birliği Partisi (AAK) Başkanı ve eski Başbakan Ramuş Haradinay, Almanya dönüşü Slovenya’nın başkenti Lubyan’da gözaltına alındı. Haradinay için 2004 yıllında uluslararası yakalama kararı olduğu belirtildi.

Ramuş Haradinay, telefonla Klan Kosova Televizyonuna yaptığı açıklamada, “Berlin’den dönüyordum ve Slovenya sınırında 2004 yılında çıkartılan uluslararası yakalama kararından dolayı emniyete götürüldüm. Ondan sonra pasaportuma el koydular ve şu anda otelde kalıyorum. Bir karar çıkıncaya kadar Slovenya’yı terk etmemem istendi” ifadelerini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ise Express gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ramuş Haradinay’nın gözaltına alınması ile alakalı bilgi istiyoruz. Bu gözaltı, siyasi ve taraflı bir karardır. Derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz”

Sırbistan Başbakanı Alexander Vuçiç de açıklamasında bu olaydan dolayı şaşırdığını söyledi. Vuçiç, “Haradinaj önce de çok sık diplomatik pasaport ile seyahat etti. Şimdi diyalog sürecinin ardından niye tutuklandı?” diye sordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.