Kosova’dan gelen yaklaşık 40 kişilik bir Arnavut grup, Makedonya’nın kuzeyindeki bir polis karakoluna saldırı düzenledi

  • 22 Nisan 2015
  • 800 kez görüntülendi.
Kosova’dan gelen yaklaşık 40 kişilik bir Arnavut grup, Makedonya’nın kuzeyindeki bir polis karakoluna saldırı düzenledi

Makedonya İçişleri Bakanlığı, Kosova’dan gelen yaklaşık 40 kişilik bir Arnavut grubun, Makedonya’nın kuzeyindeki bir polis karakoluna saldırı düzenlediğini ve dört polisi rehin aldığını açıkladı.

Kosova İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Ivo Koteski, Makedonya’da bir sınır polis karakolunun saldırıya hedef olduğunu söyledi. Kosova’dan geldiğini iddia ettiği yaklaşık 40 kişilik bir grubun, Kosova sınırındaki Goşnitse’deki polis karakoluna saldırı düzenlediğini belirten Koteski, saldırganların Kosova Kurtuluş Ordusu’nun (UÇK) simgelerini taşıdığını öne sürdü.

Olayı terör saldırısı olarak nitelendiren Koteski, saldırıya ilişkin şunları kaydetti: ‘Saldırıyı gerçekleştiren saldırganlar maskeliydi ve UÇK üniformalıydı, aralarından Arnavutça konuşuyorlardı. Saldırganlar nöbetçi olan 4 polisi de rehin aldı. Saldırganlar, polislerin silahlarını aldılar ve onları kelepçelediler. Polislerden birini darp ettiler. Telefonlarına el koydular.”

Grubun “Biz UÇK’yiz. Ahmeti’ye ve Gruevski’ye soyleyin, sizi onlar bile kurtaramaz. Biz ulkemizi seviyoruz. Ohri Anlasması falan istemiyoruz. Artik kuzeye kimse gelemez, gelen herkesi öldürürüz”
dediğini ileri süren Koteski, saldırganların polisleri daha sonra serbest bıraktıklarını daha sonra karakoldan ayrıldıklarını kaydetti.

Makedon yetkili, saldırganların polislerin yaya olarak şehre gitmelerini istediğini ve olayı kameraya kaydettiklerini söyledi. Saldırganların kötü bir Makedonca konuştuğu da ifade edildi.

Kosova’daki kaynaklar ise grubun Ohri anlaşmasının uygulanmasını istediğini belirtiyorlar. Ohri anlaşması, Makedonlar ile Arnavutlar arasında polisten, elçiliklere kadar Arnavutlara nüfuslarıyla doğru oranda bir kota uygulamasını öngörüyor.

Olay yerine gelen Makedon polisi, karakol ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, saldırıya ilişkin delilleri topladığı açıklandı.

Olayın ardından Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov Milli Güvenlik Konseyi’ni acil toplama kararı aldı. Yurt dışında bulunan Meclis Başkanı ve başbakanın ülkeye dönmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.