Kral Selman’ın Kardeşi Yemen’e Saldıran Pilotların Yabancı Uyruklu Olduklarını İfşa Etti

  • 24 Nisan 2015
  • 1.568 kez görüntülendi.
Kral Selman’ın Kardeşi Yemen’e Saldıran Pilotların Yabancı Uyruklu Olduklarını İfşa Etti

Kral Salman’ın kardeşi bir Alman kanalıyla yaptığı röportajda; Suudi Arabistan’ın Yemen savaşında kullandığı pilotların yabancı uyruklu olduklarını ifşa etti.

Suudi Arabistan kralının kardeşi ‘‘Tellal bin Abdülaziz’’ Alman kanalı Fax’a verdiği demeçte; Yemen saldırısıyla ilgili şunları söyledi: Yemen’i bombalayan pilotlar kiralık pilotlardır, Arabistan bütçesinin büyük bir bölümü onların giderlerine ayrılıyor. Kiralık pilotlar, ABD, Mısır, Hindistan ve Pakistanlıdır ve her uçuş için 7500 dolar almaktadırlar.

‘‘Tellal bin Abdülaziz’’ Suudi Arabistan’ın yenilerde Yemen savaşına başlamasının çok büyük bir hata olduğunu anladığını itiraf etti. Biz şimdi her türlü mutabakata varız, ancak savaş öncesi mutabakat imzalamaya yanaşmıyorduk.

Kral Salman’ın kardeşi sözlerine Arabistan’ın müttefiklerinin vefalı olmadıklarını ekledi ve şöyle devam etti: Suudi Arabistan’ın müttefikleri Yemen savaşında bize ihanet etti, çünkü müttefiklerimiz Yemen’in düşmanlarına mezar olacağını çok iyi biliyorlardı. Müttefiklerimiz bize İran’ı tehdit etme gibi büyük bir risk almayacaklarını, eğer böyle bir şey yapacak olurlarsa cehennem kapılarını yüzlerine açmış olacaklarını söylediklerini belirtti. İran Yemen değildir, isterse 24 saat içerisinde Suudi Arabistan’ın askeri gücü ve tüm altyapısını çökertecek güce sahip.

‘‘Tellal bin Abdülaziz’’ Suudi genelkurmay başkanını korkak olarak niteledi ve şunları ekledi: Müttefiklerimiz kara savaşından çekinmekteler, bunun duyan askerlerimiz korkuda savaştan kaçtılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.