Kremlin’den tavan fiyatı belirlemek isteyen ülkelere tepki

  • 28 Kasım 2022
  • 147 kez görüntülendi.
Kremlin’den tavan fiyatı belirlemek isteyen ülkelere tepki

Rusya Devlet BaÅŸkanlığı Ofisi Sözcüsü; “Tavan fiyat belirlemek isteyen ülkelere enerji satılmayacak” açıklamasında bulundu.

Rusya Devlet BaÅŸkanlığı Sözcüsü Dimitry Peskov, pazar günü yaptığı açıklamada; Moskova’nın Vladimir Putin kararına uygun olarak enerjide tavan fiyatı belirlemek isteyen ülkelere enerji satmayacağını belirtti.
Kremlin Sözcüsü “Devlet BaÅŸkanımızın sözlerine esasen, Rusya enerjisini almak için tavan fiyatı belirlemek isteyen ülkelere petrol ve doÄŸalgaz ve türevlerini satmayacağız. Mevcut durum bundan ibaret. Mantıklı olmayı ve kendi çıkarlarımızı takip etmeyi istiyoruz. Moskova, enerji tavan fiyatları ile ilgili müzakereleri dikkatle inceleyecektir.” dedi.
Avrupa Komisyonu’nun geçen haftaki toplantısında; Rusya’dan ithal edilen enerji fiyatlarına tavan belirleme mekanizması konusunda enerji bakanları arasında bir anlaÅŸmaya varılamaması bu tepkiye yol açtı.
Rus petrol ve gazına tavan fiyat belirlemek amacıyla düzenlenen Avrupa Birliği enerji bakanları toplantısında yetkililer bu konuda bir anlaşmaya varamadı. Sonuç olarak, AB enerji bakanları aralık ortasında bu konuyu takip etmek için başka bir toplantı düzenlemeye karar verdiler.
Avrupa enerji bakanları, Ortak Gaz Satın Alma Projesi olarak bilinen bir projeyi onayladılar ve yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmaya çalışıyorlar./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.