Kudüs Günü, İsrail Batı Asya bölgesinde kriz ve gerginliğin esas sebebidir

  • 22 Haziran 2017
  • 1.005 kez görüntülendi.
Kudüs Günü, İsrail Batı Asya bölgesinde kriz ve gerginliğin esas sebebidir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Kudüs Günü arifesinde işgal rejiminin Batı Asya bölgesindeki krizin esas kriz ve gerginlik sebebi oluğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, Kudüs Gününün mazlum Filistin halkının Siyonist ve çocuk katili İsrail rejimine karşı adalet haykırışı günü olduğu belirtildi.

Siyonist rejimin 70 yıllık kara hayatı süresinde ölümler, insanlık aleyhine cinayetler ve sayısız savaş cinayetleri işlediği ifade edilen bildiride bu süre zarfında milyonlarca Filistinlinin yerinden olduğu, hapislere atıldığı ve işkence gördüğü ifade edildi.

Bildiride, ‘’Kudüs Günü Siyonist rejimin 1948, 1956, 1967, 1974, 1982 yıllarında savaşlar başlattığı, Sebra ve Şetila kamplarında katliamlar yaptığı, 33 günlük savaşta güney lübnan’da ve 22 günlük savaşta Gazze’de kadın ve çocukların katılı olduğunu hatırlatan gündür’’ denildi.

Bildiride, ‘’Müslüman ve Arap milletler ve Batı Asya ülkeleri Siyonist rejim karşısında bugün her zamandan daha çok birlik, beraberliğe ihtiyaç duymaktadır ve basiretle Müslüman ve Arapların düşmanlarını tanımalılar ve Siyonist rejim ile bölge dışı destekçilerinin komplolarından uzak durmalılar zira bunları hedefi Müslüman ülkeleri Siyonist rejimle mücadeleden ve Filistin meselesinden caydırmak ve kardeş kanı dökmek ve mezhebi savaşa sevk etmektir’’ ifadesi yer aldı.

Bildiride, ‘’Yıllarca Filistin meselesini İslam ülkelerin önceliğinden çıkarmaya çalışan Siyonist rejim bugün bazı İslam ülkeleri arasındaki ihtilaflar ve tekfirci teröristlerle savaştan yararlanarak işğal topraklarında uygulamalarına dünya gözleri önünde ve barış, terörizmle mücadele ve hatta Müslüman ülkelerle ilişki kurmak iddiaları ile hız vermektedir’’ denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.