Kudüs Halkının Yüzde 75’i Fakirlik Sınırının Altında Yaşıyor

  • 13 Mayıs 2015
  • 861 kez görüntülendi.
Kudüs Halkının Yüzde 75’i Fakirlik Sınırının Altında Yaşıyor

Vatandaş Hakları Derneği tarafından hazırlanan raporda Kudüs halkının yüzde 75’inin fakirlik sınırının altında yaşadığı belirtilerek, ırkçı ayrım duvarı bu durumun başlıca nedenleri arasında gösterildi.

Bugün (12 Mayıs Salı) yayınlanan raporda, sayıları 300 bin civarında olan Kudüslülerin kentin Batı Yaka’dan ayrılması nedeniyle aşırı fakirliğe maruz kaldıkları, ırkçı ayrım duvarının Kudüs ile Batı Yaka arasındaki ekonomik, ticari, dini ve ailevi bağları kopardığı ifade edildi.

İşgal rejiminin Kudüs’te gerekli planlamayı ve kalkınmayı gerçekleştirmekte ihmalkar davrandığına işaret eden raporda, planlama yetersizliği nedeniyle Kudüs halkının konut sıkıntısı çektiği, 2014 yılında 98 binanın yıkıldığı ve 208 Kudüslünün evlerinden çıkarıldığı bildirildi.

İşgal rejiminin eylemci Filistinlilerin evlerini yıkma politikasını yeniden benimsemesi nedeniyle yıkımların arttığına dikkat çekilen raporda, Kudüs’ü Yahudileştirmek için faaliyet gösteren Siyonist dernekler nedeniyle Filistinli ailelerin evsiz kalma korkusu yaşadıklarına, işgal yönetiminin Eski Belde, Silvan ve Şeyh Cerrah gibi Filistinlilerin yaşadıkları semtlerde Yahudi yerleşimciler için mahalleler inşa ettiğine dikkat çekildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.