Kudüs İntifadası şehitlerinin sayısı artışta

  • 13 Temmuz 2017
  • 1.037 kez görüntülendi.
Kudüs İntifadası şehitlerinin sayısı artışta

Kudüs İsrail ve Filistin İşleri Araştırma Enstitüsü, Kudüs intifadasının başından şimdiye kadar 333 Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezinin Verdiği habere göre Kudüs İsrail ve Filistin İşleri Araştırma Enstitüsü dün (Çarşamba) yazılı bir açıklama yaparak Cenin kampında “Evs Muhammed Selame” ve “Saad Hasır Hasan Abdulfettan Salah” isimli iki Filistinlinin daha siyonistlerce şehid edilmesiyle Kudüs intifadası sırasında işgal rejimi askerlerince şehit edilen Filistinlilerin sayısının 333 kişiye ulaştığını bildirdi.

Bu açıklamada ayrıca yeni miladi yılın başından şimdiye kadar 54 Filistinlinin şehit olduğunu bu şehitlerden 52’sinin Gazze halkı olduğu belirtilmiştir.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Cenin vilayetinde dün(12 Temmuz Çarşamba) öğleden sonra şehitler Saad Nasır Hasan Abdülfettah Salah ve Evs Muhammed Selame için düzenlenen cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze törenine katılanların daha sonra iki gruba ayrıldığı, bir grubun şehit Evs Selame’yi toprağa vermek üzere Cenin Mülteci Kampı’na gittiği, diğer grubun ise şehit Saad Salah’ı Doğu Mahallesi’ndeki Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verdiği bildirildi.
İslami Cihad Hareketi liderlerinden Bessam Es-Saadi, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Batı Yaka’nın alttan alta yanan bir ateş üzerinde yaşadığını ve her an patlayabileceğini söyledi.
Arap ve İslam ülkeleri halklarına aralarındaki anlaşmazlıklara ve direnişi kuşatmaya son vermeleri çağrısında bulunan Es-Saadi, işgal rejiminin Filistin halkını boğmak için bu durumdan yararlandığını ifade etti.
Cenaze töreninde yapılan diğer konuşmalarda da işgal güçlerinin Filistinli gençleri yargısız idamla şehit ettiği dile getirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.