Kudüs Orduları Komutanı General Kaani’den Filistin ülküsüne destek vurgusu

  • 02 Şubat 2020
  • 793 kez görüntülendi.
Kudüs Orduları Komutanı General Kaani’den Filistin ülküsüne destek vurgusu

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin milleti ve ülküsüne desteğine vurgu yaptı.

IRNA’nın haberine göre, Gücü Komutanı General İsmail Kaani Cumartesi günü Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti’nin düşmanların kumpasları ve ayrıca ABD patentli Yüzyılın Anlaşması adlı ihanet planına karşı Filistin milleti ve ülküsüne desteğine vurgu yaptı.

General Kaani, Amerika terör devletinin Kudüs Gücü’nün eski Komutanı General Hac Kasım Süleymani’ye suikast düzenlemesinin amacı, Yüzyılın Anlaşması’na zemin hazırlamak olduğunu belirterek, oysa İran’ın şehit Süleymani suikastından sonra Filistin’de direniş güçlerine destek verme yönündeki tutumu daha da güçlü ve daha da kararlı olduğunu kaydetti.

Görüşmede Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Nahhale de İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin davasına verdiği destekten ötürü teşekkür ederek Filistin milleti ve direniş grupları Amerika’nın Yüzyılın Anlaşması ve Filistin milletinin tarihî haklarını yok etmeyi amaçlayan tüm komplolarını boşa çıkaracağını belirtti.

Kudüs Gücü Komutanı General Kaani ayırca Hamas siyasi büro Başkanı İsmail Heniye ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. General Kaani İran İslam Cumhuriyeti’nin Yüzyılın Anlaşması adlı şer plana karşı olduğunu belirterek, İran şehit Süleymani’nin yolunun devamında Filistin milleti ve direnişine destek vermeye devam edeceğini beyan etti.

Hamas lideri Heniye de görüşmede İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin milletine destek vermesi ve ABD – Siyonizm patentli Yüzyılın Anlaşması adlı şom planına karşı çıkmasından dolayı şükranlarını sundu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.