Kudüs Özgürleştirme İntifadası, bölgenin gelecekteki önemli olaylarından

  • 10 Aralık 2017
  • 983 kez görüntülendi.
Kudüs Özgürleştirme İntifadası, bölgenin gelecekteki önemli olaylarından

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri Rızai, ABD’yi Kudüs kentini işgal rejiminin yeni başkenti olarak ilan etme kararından geri adım atmaya zorlamak gerektiğine vurgu yaparak, yeni Kudüs İntifadası’nın bölgede önümüzdeki aylar ve yıllardaki önemli olaylarından olacağını, yeni intifadanın önceki intifadaya göre daha uzun olacağını vurguladı.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai bugün düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Dondal Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti olarak tanıma kararını, savaşçı, açık maceraperestlik ve dünya Müslümanları ve Filistin halkına karşı savaş ilanı olarak niteledi.

Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri, Trump’ın bu girişiminin bölge güvenliğini bozacağını kaydetti.

Rızai, Mescid-i Aksa’nın kuşatılması ve işgal rejiminin başkentinin tanınmasını, tüm dünya Müslümanları için bir ihanet olarak niteledi, tüm dünya Müslümanları’ndan ABD’nin bu kararından geri adım atana kadar başlattıkları kıyama devam etmelerini istedi.

Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri ayrıca, ABD Başkanı’nın bir kez daha diyalog ve müzakere düşmanı olduğunu, bölge milletlerinin haklarının ancak direniş ve mukavemetle ifa edilebileceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.