Kudüs Patriği: 80 Ülke birleşerek Suriye’ye komplo kurdu

  • 23 Haziran 2017
  • 1.355 kez görüntülendi.
Kudüs Patriği: 80 Ülke birleşerek Suriye’ye komplo kurdu

i bölgemize sokan gücün emperyalist ülkeler olduğunu dile getiren Atallah Hanna, Batılıların bölgenin halkları arasına nifak tohumu ekmek için bütün bunları gerçekleştirdiğini kaydetti

Hanna, ‘İşgalciler gerçekleri çarpıtmak için bizim dünyayla temasımızı engellemek istiyor, Bizim işimiz acele değil. Adil ve insaflı olmayan, gaspedilen haklarımızı geri vermeyen teslimiyetçi kararları kabul etmek zorunda değiliz’ şeklinde konuştu.

Batılılar İşgalcileri desteklese bile filistinlilerin kendi aralarındaki birliği sağlayarak işgale direnmesi gerektiğini belirten Kudüs Patriği, ‘Arapların aldığı kararların bir kısmı Arapların aleyhine ve başka yerlerde alınıyor, Arapların malları Arap halkları için değil onların düşmanları için kullanılıyor’ şeklinde konuştu.

Filistinli Hıristiyanların sevdiği isimlerden Atallah Hanna, Hıristiyanların Filistin, Suriye, Ürdün ve Lübnan’da azınlık olmadıklarını belirterek ‘onlar bütün kökleriyle birlikte Arap halklarının bir parçasıdır’ ifadesini kullandı.

Hanna, halkların dikkatini Filistin davasından başka yere odaklamak istediğini belirterek İran’ın bu yüzden hedef seçildiğini kaydetti. 80 devletin Filistin davasına darbe vurmak için Suriye’ye komplo kurduğunu belirten Hanna, ‘Filistin’i gasp eden gerçek düşmanı unutmamız için İran’a düşman gözüyle bakıldığını’ kaydetti.

Atallah ‘İran’a, dünya Kudüs gününü her yıl kutlayarak dünya halklarına Kudüs’ü hatırlattığı için teşekkür ediyoruz’ ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.