Kudüs Tugayların’dan Filistinli esirlere kutlama

  • 28 Mayıs 2017
  • 954 kez görüntülendi.
Kudüs Tugayların’dan Filistinli esirlere kutlama

Kudüs Tugayları, “Özgürlük ve Onur” açlık grevindeki Filistinli esirlerin zaferini kutladı.

Kudüs Tugayları yaptığı açıklamada, 40 gün açlık grevinin ardından Siyonist rejim karşısındaki zaferinden dolayı Filistinli esirleri takdir etti.

Açıklamada, Siyonist işgalcilere karşı elde edilen bu zafer ve esirlerin haklarının alınmasının Allah’ın yardımı ve direnişin esirlere desteği ve açlık grevindeki esirlerin çelik iradesi olmadan gerçekleşmesinin imkansız olduğunu bildirdi.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında “Özgürlük ve Onur” sloganıyla 41 gündür açlık grevi direnişini sürdüren Filistinli esirler, cezaevleri idaresiyle yapılan görüşmelerde yönetimin esirlerin insani olan bütün taleplerini kabul etmesinden sonra bu sabah eylemi bitirdi.Esir İşleri Heyeti Başkanı İsa Karakı’ yaptığı açıklamada, esirlerle cezaevleri yönetimi arasında Askalan Cezaevinde yapılan ve 20 saat süren görüşmelerin ardından cezaevleri yönetiminin esirlerin taleplerini kabul ettiğini ve esirlerin açlık grevini sonlandırdıklarını söyledi.

Filistinli esirler; Sağlık durumunun iyileşmesi, esirlerin aileleriyle görüşmelerine yönelik kısıtlamanın iptali, bireysel hapisler ve idari tutuklamaların son bulması talepleriyle açlık grevi başlatmışlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.