Kudüs’de Filistinliler ile siyonistler arasında çatışma

  • 18 Nisan 2017
  • 1.131 kez görüntülendi.
Kudüs’de Filistinliler ile siyonistler arasında çatışma

İşgal altındaki Kudüs’de siyonist askerlerle Filistinli gençler arasında çatışma çıktığı ve bu çatışmalarda Filistinli gençlerden bir grubun yaralandığı bildirilmekte.

Filistin Enformasyon Merkezinin verdiği habere göre siyonist askerler dün Pazartesi işgal altındaki Kudüs’de bazı yerleşkelere girerek Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı silah ve plastik mermiler kullandılar.

Filistin Kızıl Ay Örgütü bu çatışmalarda 11 Filistinli vatandaşın yaralandığını, 23 kişinin de siyonistlerce kullanılan zehirli gazlardan etkilenerek zehirlendiğini bildirdi.

Öte yandan İşgal güçleri Beytlahim’de milli ve İslami grupların Filistinli Esir Günü münasebetiyle dün (17 Nisan Pazartesi) düzenledikleri yürüyüşe sert bir şekilde müdahale etti.
Yürüyüşün Birleşmiş Milletler’e ait binanın önünden başladığı ve kent caddelerini dolaştığı bildirilmekte.
Yürüyüşe vatandaşlardan, esir ailelerinden ve üniversite öğrencilerinden çok sayıda kişinin katıldığı, yürüyüşe katılanların esirlerin posterlerini ve Filistin bayrakları taşıdıkları, esirlerin bugün başlattığı açlık grevine destek sloganları attıkları ifade edildi.
Yürüyüşün Beytlahim’in kuzey girişine ulaşmasıyla birlikte işgal güçlerinin yürüyüşe katılanlara göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldırdığı, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
İşgal güçlerinin müdahalesi sırasında yaralananlar arasında Esir Aileleri Komitesi Başkanı İbrahim Müslim’in de bulunduğu ve Müslim’in plastik mermiyle ayağından yaralandığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.