Kudüs’de İranlı Gençler Filistin Halkı İle Dayanışma İçinde

  • 30 Temmuz 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
Kudüs’de İranlı Gençler Filistin Halkı İle Dayanışma İçinde

İranlı gençlerden bir grub, Filistin halkı ile dayanışma içinde olduklarını ve Mescidi aksa ablukasının kırılmasını sağlamak amacıyla son iki hafta içinde Mescidi Aksa çevresinde oturma eylemine giden Filistinliler içinde yemek kumanyaları dağıttılar.

Fars Haber Ajansının  bildirdiğine göre yemek kumanyaları mescidi Aksa ablukasının kırılması nedeniyle halkın mutluluk tezahürleri yaptığı bir sırada ve siyonist rejim güçlerinin çok sıkı güvenlik tedbirleri aldıkları bir sırada eylemci Filistinliler içerisinde dağıtılmıştır.

Yemek kumanyaları üzerinde Mazlum ve Mustazaflerın Rehberi İmam Hamanei’nin, “Allah’ın takdiri Filistin’in kurtarılması yönündedir” sözünün yer alması dikkatleri çekmekteydi.

Uluslararası “Barış İçin Adalet” Merkezi sözcüsü Muhammed Asgari bu konuda yaptığı açıklamada siyonist İsrail rejiminin bu yemek kumanyalarının mescidi Aksaya girişlerine engel olduklarını ve hatta yemekleri dağıtanlardan bazıları göz altına aldıklarını, ancak bu yemek kumanyalarının yine de Filistinliler arasında dağıtıldığını ve bu kumanyaların dağıtılmasının İranlı gençlerin Filistin halkı ve direnişi ile dayanışmasına küçük bir örnek olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.