Kudüslü milletvekili Ahmed Atvan: Bağlılığımız önce Allah’a, sonra Filistin halkına ve davasınadır

  • 06 Mayıs 2015
  • 930 kez görüntülendi.
Kudüslü milletvekili Ahmed Atvan: Bağlılığımız önce Allah’a, sonra Filistin halkına ve davasınadır

Kudüslü milletvekili Ahmed Atvan, Kudüs’ten uzaklaştırılan Hamas milletvekillerinin kentte oturum haklarının ellerinden alınması için açılan davanın ertelenmesini değerlendirerek, davanın dokuz yıldır mahkemede olduğunu söyledi.

Davanın milletvekillerinin İsrail’e bağlılıkları olmadığı gerekçesiyle açıldığını hatırlatan Atvan, “Onlar da biliyorlar ki, bağlılığımız önce Allah’a, sonra Filistin halkına ve davasınadır” dedi.

Atvan, birçok Avrupa ülkesinin büyükelçileri ve parlamento temsilcilerinin Kudüs’te ikamet etme haklarının İsrail’e bağlı olmadıkları gerekçesiyle ellerinden alınmasının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çektiğini bildirdi.

Uluslararası hukukun insanların işgal altında olan ülkelerinde ve kentlerinde yaşama haklarını garanti altına aldığına dikkat çeken Atvan, “Mahkemenin kararı ne olursa olsun biz meşruiyetimizi Kudüs’te kalmaktan almıyoruz. Biz bu toprakların sahipleriyiz. İsrail 1967’den sonra geldi ve bizi uzaklaştırma hakkı yok” dedi.

Atvan, milletvekillerinin Kudüs’te ikamet etme haklarının ellerinden alınmasının daha önce benzeri görülmemiş tehlikeli bir yol açabileceğine işaret ederek, bu şekilde yüzlerce Filistinlinin Kudüs’te ikamet etme haklarının ellerinden alınabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.