Kudüslü Vekil Atvan: “Kudüs Halkı Aksa’yı Koruyan Ümmetin Son Muhafızlarıdır”

  • 27 Kasım 2014
  • 822 kez görüntülendi.
Kudüslü Vekil Atvan: “Kudüs Halkı Aksa’yı Koruyan Ümmetin Son Muhafızlarıdır”

Filistin Parlamentosu üyesi Kudüslü milletvekili Ahmet Atvan, Kudüs halkının şu anda işgal rejimiyle savaş içinde olduğunu belirtti.

Atvan, Filistin Enformasyon Merkezi’nin kendisiyle yaptığı röportajda Kudüs’te meydana gelen direniş ve çatışmaya değinerek, şu anda Kudüs’te olup bitenlerin işgal rejiminin Kudüs halkına, kimliğine ve başta Mescidi Aksa olmak üzere kentteki kutsal mekanlara karşı yaptığı bir katliam olduğunu söyledi.

Süreci de değerlendiren Atvan, Kudüs’ün şu anda kurtarılabilecek kısımlarının kurtarılması için acil bir plana ihtiyaç olduğunu ve İslam ülkeleriyle Filistinlilerin birlikte ortak bir strateji ortaya koymalarını zorunlu kıldığını ifade etti.

Kudüs’te meydana gelen son eylemleri, Kudüs halkının yaşadığı sıkıntıların ve kutsal mekanların uğradığı saldırıların bir sonucu olduğunu hatırlatan Atvan, “Kudüs halkı olarak bizler ümmetin Kudüs ve Mescidi Aksa’yı savunacak son muhafızlarıyız. Araplar, Müslümanlar ve Filistinliler bu konuda gerekeni yapmazlarsa Kudüs halkı yine bu görevi yapacaktır. Kudüs halkı son eylemleriyle herkese burayı korumakta kararlı olduğu mesajını verdi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.