Kudüs’te İsrail işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında çatışma yaşandı

  • 25 Şubat 2021
  • 642 kez görüntülendi.
Kudüs’te İsrail işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında çatışma yaşandı

İşgal altındaki Kudüs’ün el-İseviyye beldesine dün gece baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında çatışma yaşandı.

Çıkan çatışmada işgal askerleri göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanırken Filistinli gençler de molotof kokteyli ve havai fişekle karşılık verdi.

Aynı zamanda bir grup maskeli genç, el-İseviyye’deki Şehit Muhammed Ubeyd Mahallesi’nin duvarlarına işgal güçlerinin sildirmiş olduğu sloganları yeniden yazdı.

Diğer yandan el-İseviyye sakinleri, geçtiğimiz pazartesi günü işgal güçlerinin yıktığı, Alyan ailesinin evinin enkazı üzerine kurdukları protesto çadırında oturma eylemine devam etti.

Siyonist işgal güçleri Kudüs’ün hareketli beldelerinden olan el-İseviyye’ye hemen her gün baskın düzenliyor, hukuksuz bir şekilde evlerde arama çalışmaları yürütüyor. Aramalar esnasında Filistinlilerin özel eşyalarına da ciddi şekilde zarar veriyor. Bu yüzden el-İseviyye beldesi sürekli olarak işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışmalara, gerilimlere ve tutuklamalara sahne oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.