Kudüs’ü Korumak İçin Birleşmek Zorundayız

  • 15 Şubat 2017
  • 1.274 kez görüntülendi.
Kudüs’ü Korumak İçin Birleşmek Zorundayız

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn bugün Mısır’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Kahire’deki Arap Birliği Merkezi’ne gitti ve birliğin Genel Sekreteri Ahmet Ebu El-Ghat ile görüştü.

Mişel Avn bu görüşmede Kudüs’ün korunması için çabaların birleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Mescid-i Aksa ya da Kıyamet Kilisesi olmadan Kudüs nasıl tasavvur edilebilir?Siyonistlerin, Siyonist- Arap savaşını Araplar arasına bir kabile savaşına dönüştürme düşüncesi başarılı oldu ve bu da İsrail’in Filistin’i Yahudileştirmesi ve Filistinlileri kendi topraklarını kiralayan kişiler haine getirmesi için bir bahane oldu.

Bu yüzden akıl ve mantığın izinde gitmek, kan dökülmesini önlemek, Kudüs’ü korumak ve çabaları birleştirmek için motivasyona ihtiyaç vardır. Lübnan’da ortam şu an sakinleşmiştir ve Lübnan bu büyük Arap ailesine yardım etmeye hazırdır.

Biz 1945 yılında Arap Birliği’mizi kurduk ve bunun için şartlar belirledik ama eğer bu şartlara saygı gösterilseydi, Arap dünyası yersiz ve boş birçok savaş ve yıkımdan kurtulurdu. Dünya bugün Üçüncü Dünya Savaşı’na şahit olmaktadır ve bunu terörizm hareketlendirmiştir ve hedef dini yok etmektir ama din bu konudan müberradır.

Lübnan’da bugün herkes ülkenin geleceğini ve istikrarını korumak için ihtilafları bir kenara bırakması gerektiğini çünkü bu ihtilafların hiç kimsenin yararına olmadığını anlamıştır.’

Arap Birliği Genel Sekreteri de konuşmasında, birçok uluslararası kuruluşun ve finansal donörlerin mektup yazarak Lübnan hükümetinden milyonlarca göçmene ve mülteciye ev sahipliği yapmasını istediğine değindi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Lübnan’dan mültecilere yaptığı ev sahipliğinden dolayı şükranlarını sundu.

Ebu El-Gayt Mişel Avn’a konuşmasını kısa tuttuğu için teşekkür ederek, “Bu konuşma Arapların durumunu yansıtan bir konuşmaydı. Biz Avn’a Mısır’a gerçekleştirdiği ziyaretten ve Arap Birliği Merkezi’nde bulunmasından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.