Kudüs’ün Müslüman ve Hıristiyan Liderleri Charlie Hebdo’nun Arsızlığına Tepki Gösterdi…

  • 16 Ocak 2015
  • 1.517 kez görüntülendi.
Kudüs’ün Müslüman ve Hıristiyan Liderleri Charlie Hebdo’nun Arsızlığına Tepki Gösterdi…

Kudüs’teki Yüksek İslam Konseyi Başkanı Dr. İkrime Sabri ve Kudüs’teki hıristiyan Ortodoks cemaatinin sözcüsü Piskopos Dr. Atallah Hanna, Fransa’nın mizah gazetesi Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed (s.a.s.)’e yönelik arsızlığına ve çirkinliğine tepki gösterdi. Sabri ve Hanna yaptıkları açıklamalarda Charlie’nin Hz. Muhammed (s.a.s.)’le alay eden çirkin karikatürlerini yeniden yayınlamasının provokasyon amaçlı ve bir terör olduğuna dikkat çektiler.

Dr. İkrime Sabri, yaptığı açıklamada söz konusu karikatürlerin yeniden yayınlanmasının Müslümanların duygularının hafife alınmasına ve onların değerlerinin küçümsenmesine delalet ettiğini vurgulayarak böyle bir şeye kalkışmanın da bir provokasyon ve şiddet olduğunu hatırlattı. Şeyh İkrime Sabri, Yüce Allah’ın Hz. Peygamber (s.a.s.)’in ismini yücelttiğini dile getirerek alaycılara karşı da “O alay edenlere karşı biz sana yeteriz” diye buyurduğunu hatırlattı. İkrime Sabri tüm Arap ülkelerinden ve İslâm ülkelerinden de peygamberlerle ve dinlerle alay eden bu tür arsızlar karşısında açık tavırlı olmalarını istedi.

Ortodoks kilisesinin sözcüsü Piskopos Dr. Atallah Hanna da Fransız gazetesi Charlie Hebdo’nun İslam’a yönelik bu çirkin saldırısının ve alaycı tutumunun gerçekte tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suç ve cinayet olduğunu dile getirdi. İster Fransa’da ister dünyanın başka bir yerinde olsun teröre karşı olduklarını vurgulayan Hanna insanların kutsal değerleriyle ve inançlarıyla alay etmenin de terörün bir başka türü olduğuna dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.