Kum’da beldeler alimleri ve İlmiye havzaları öğretmenler toplumu toplantısının kapanış bildirisi

  • 09 Aralık 2016
  • 1.410 kez görüntülendi.
Kum’da beldeler alimleri ve İlmiye havzaları öğretmenler toplumu toplantısının kapanış bildirisi

Kum’da düzenlenen beldeler alimleri ve İlmiye havzaları öğretmenler toplumu 10. toplantısı yayınladığı bildiri ile çalışmalarına son verdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Kum’da beldeler alimleri ve İlmiye havzaları öğretmenler toplumu 10. toplantısı dün yayınladığı kapanış bildirisinde müslümanların saflarında, kurtuluşa erdiren yüce öz Muhammedi İslam’ın talimatına dayanarak  vahdetin, birlik ve dayanışmanın korunmasının günümüz İslam dünyanın en zaruri ihtiyaçlarından olduğu belirtildi.

Bildiri, dünya istikbar güçleri ve onların Suudi rejim ve tekfirciler gibi uşaklarının İslam ümmeti arasında ayırım oluşturma çalışmaları kınanırken, islam alimlerinin dayanışma ve birlikteliği, bağımlı uşakların tecrit edilmesi ve sapkın konuların engellenmesinin, düşman komplolarına karşı zaferin tek yolu olduğu ifade edildi.

Kum İlmiye havzaları öğretmenler toplumu bildirisinde, Amerikalıların Bercam nükleer anlaşması ile ilgili ahde vefasızlığının dünya istikbarının derin kin ve habisliğinden kaynaklandığına işaretle, Bercam’ın açıkça ihlal edilmesinin İran’ın tepkisini kesinlikle beraberinde getireceği ifade edildi.

Bildiri ayrıca Suudi rejimin Yemen’e geniş saldırısını ayrıca Arabistan ve Bahreyn’de şiilerin katliamının devam etmesi ve terörizm, vahabilik ve tekfirciliğin bölgeye yayılmasının güvensizliği beraberinde getirmesini kınarken, dünyadaki özgür müslümanlardan, öz Muhammedi İslam’a karşı sapkın ve uyduruk vahabilik düşüncesinden kaynaklanan cinayetlerin durdurulması istendi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.