Kureyşi: İran ve Pakistan’ın Afganistan konusundaki ortak görüşü güven verici

  • 06 Ekim 2021
  • 1.028 kez görüntülendi.
Kureyşi: İran ve Pakistan’ın Afganistan konusundaki ortak görüşü güven verici

Pakistan Dışişleri Bakanı, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmede ”İran ve Pakistan’ın Afganistan konusundaki koordineli görüşünün güven verici olduğunu” söyledi.

İRNA ajansına göre, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi,  dün İslamabad’da Ali Bageri  ile görüşmesinde İran’ın bölgedeki tutumunu överken, ikili anlaşmaların uygulanmasını hızlandırma gereğini vurguladı.

Duşanbe’deki ŞİÖ zirvesinin oturum kulisinde İran ve Pakistan liderleri arasında yapılan son toplantıyı hatırlatan Kureyşi, iki ülkenin işbirliğini genişletmeye yönelik anlaşmalarının uygulanmasını hızlandırma gereğini vurguladı. Görüşmede Pakistan Dışişleri Bakanı ayrıca  İran İslam Cumhuriyeti’ni Şanghay İşbirliği Örgütü daimi üyeliğinden dolayı tebrik etti.

Afganistan’daki gelişmelere değinen Kureyşi, uluslararası toplumun Afgan halkının insani ve ekonomik krizleri önlemesine yardım etmede aktif bir rol oynaması çağrısında bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanı, iki ülke arasında sınırlarda ortak pazarların kurulmasına ilişkin anlaşmanın imzalanmasına övgüde bulunarak, “Bu pazarlar bir an önce faaliyete geçirilmelidir.” dedi.

Pakistan Dışişleri Bakanı ayrıca çok sayıda Pakistan vatandaşının kutsal yerleri ziyaret etmek için her yıl İran İslam Cumhuriyeti’ne geldiğini ve İslamabad hükümetinin Pakistanlı dini  ziyaretçilerin seyahatlerini kolaylaştırmak ve daha iyi yönetmek için yeni bir ziyaret politikası geliştirdiğini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.