Kuveyt Petrol Bakanı: OPEC ülkelerinin piyasaya ham petrol arzını düşürmesi bu ay başlarında petrol fiyatlarına zam olarak yansıyacak

  • 25 Haziran 2015
  • 759 kez görüntülendi.
Kuveyt Petrol Bakanı: OPEC ülkelerinin piyasaya ham petrol arzını düşürmesi bu ay başlarında petrol fiyatlarına zam olarak yansıyacak

Kuveyt Petrol Bakanı, OPEC ülkelerinin piyasaya ham petrol arzını düşürmesinin bu ay başlarında petrol fiyatlarına zam olarak yansıyacağını söyledi.

Kuveyt Petrol Bakanı Ali el-Ömer salı gecesi resmi haber kanalı KUNA’da yaptığı açıklamada OPEC ülkelerinin piyasaya ham petrol arzlarında gerileme olduğunu, bu gerilemesi ile birlikte fiyatların dördüncü çeyrek dönemde yükselmesini beklediğini söyledi.

Petrolün 6 yılın en düşük seviyesinden gösterdiği toparlanma, ABD’de hizmet veren sondaj kulesi sayısındaki düşüşün üretimi ve arz fazlasını azaltacağı spekülasyonu ile devam ediyor. Ancak Energy Information Administration’ın (EIA) verilerine göre ABD’de stoklar, yılın bu döneminde 5 yıllık ortalamanın yaklaşık 90 milyon varil üzerinde seyrediyor. Chicago’daki Price Futures Group kıdemli piyasa analistlerinden Phil Flynn “API petrol arzındaki düşüş güçlü bir rallinin temelini oluşturuyor” dedi.

OPEC üyesi Kuveyt günlük 2,8 milyon varil petrol çıkarıyor. Mevcut üç rafinerisi ile 930 bin varil petrol çıkaran Kuveyt, 12 milyar dolarlık bir proje ile iki tane daha rafineri işleme sokarak 1,4 milyon varil petrol çıkarmayı planlıyor.

Fiyatlar bu yıl yüzde 14’ten fazla arttı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.