Kuzey Irak yönetimi yola geldi: Irak hükümetinin teklifine yeşil ışık

  • 18 Şubat 2016
  • 1.016 kez görüntülendi.
Kuzey Irak yönetimi yola geldi: Irak hükümetinin teklifine yeşil ışık
Irak’ın kuzeyindeki kürt yerel yönetimi, Irak başbakanının petrol ihracatını durdurmasına yeşil ışık yaktığı bildiriliyor.

Fransa haber ajansına göre, Irak Kürt yönetimi, Irak hükümetinin kürt yerel yönetimi memurlarının maaşlarını vermesi halinde Kürdistan bölgesinin de Irak merkezi hükümetinden ayrı olarak petrol ihracatı yapmayacağını kabul ettiğini bildirdi.

Irak Kürt yerel yönetimi, yayınladığı bildiride, yerel yönetimi memurlarının maaşlarının ödenmesi halinde Irak Kürdistan yerel yönetiminin de petrolü direkt olarak Irak merkezi hükümetine devretmeyi kabul ettiği ve bunun da zaten Irak hükümetinin teklifi yönünde bir gelişme olduğunu bildirdi.

Bildiriye göre, Irak Kürt yönetiminde maaşlı 400 bin memur bulunuyor ve bu memurların ortalama aylık maaşlarının toplamı ise 747 milyon dolardır.

Irak başbakanı Haydar eL’İbadi, pazartesi gün yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin Kürt yerel yönetimi memurlarının maaşlarını ödeyebileceğini ama bunun için Irak Kürt yönetiminin başına buyruk petrol ihracatını durdurması gerektiğini şart koşmuştu.

Irak’ın Kürt bölgesi Süleymaniye de özellikle son bir aydır maaşların ödenmemesi ve iktisadi buhrandan dolaylı gösteriler ve karışıklıklar yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.