Kuzey Kore: Amerika, iki Kore’nin ilişkilerinin iyileşmesini istemiyor

  • 29 Ocak 2018
  • 816 kez görüntülendi.
Kuzey Kore: Amerika, iki Kore’nin ilişkilerinin iyileşmesini istemiyor

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı, Amerika’nın iki Kore’nin ilişkilerinin iyileşmesinde en önemli engel olduğunu bildirdi.

Kuzey Kore’de yayınlanan Rodong Sinmon gazetesinin Kuzey Kore dışişleri bakanlığından naklen yazdığına göre, Kuzey Kore ve Güney kore’nin kendi aralarındaki anlaşmazlıkları gidermek için bir araya gelerek görüşme başlattıkları günden beri Amerika’nın sürekli olarak engeller çıkardığını bildirdi.

Kuzey Kore dışişleri bakanlığı, Amerika’nın Kuzey Kore aleyhindeki yaptırım ve ekonomik baskılarını da kınayarak, Kore yarımadasının istikrarsızlığının asıl aktörünün Amerika olduğunu bildirdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho da, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile Kuzey Kore’ye savaş ilan ettiğini söyledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, hafta sonu Kuzey Kore sınırında uçuş yapan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer bombardıman uçaklarını vurmakla tehdit etti.

BM ve uluslararası toplumdan da savaş tehditlerinin gerçekleşmemesi yönünde sesler yükseldiğini söyleyen Ri, uluslararası toplumun, Kuzey Kore’yi savaşla tehdit eden ilk ülkenin ABD olduğunu unutmaması gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.