Kuzey Kore Devlet Başkanı: Trump 3. dünya savaşını çıkaracak

  • 11 Mayıs 2017
  • 1.442 kez görüntülendi.
Kuzey Kore Devlet Başkanı: Trump 3. dünya savaşını çıkaracak

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump hakkında, ‘Dünya kontrolü altında olsun istiyor’ dedi ve ekledi: Bu çabası 3.dünya savaşını çıkarma riski taşıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, devlet gazetesine verdiği son röportajında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkesi ile ABD arasında son süreçte tırmanan gerginliğe değinen Kim Jong-un, ABD Başkanı Donald Trump’ı, Kuzeydoğu Asyayı ve dünyayı kontrol edebilmek için Üçüncü Dünya Savaşı’nın ortaya çıkması riski yaratmakla suçladı.

Kim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Güney Kore ile birlikte yürüttüğü ‘Yavru Kartal’ ve ‘Anahtar Çözüm’ tatbikatları, ABD’nin barut ve kan kokusu olmadan tek bir gün bile geçiremediği kirli yapısını ortaya çıkardı. Bu yılki savaş tatbikatları ölçeği, programı ve amacı bakımından eşi benzeri görülmemiş derecede kışkırtıcı ve tehlikeli bir çatışma histerisiydi.”

‘ABD’NİN HAYDUTÇA EYLEMLERİNE, ‘BARIŞA VE GÜVENLİĞE KATKI’ DENİLİYOR’

ABD’nin gerçekleştirdiği tatbikatları ‘haydutça eylem’ olarak tanımlayan Kuzey Kore lideri, “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (DPRK) nükleer gücü ‘tehdit’ olarak damgalanıyor. Ancak ABD’nin DPRK’nın yakınında nükleer savaş tatbikatlarına başvurarak gerçekleştirdiği haydutça eylemlerin ‘barışa ve güvenliğe katkı sağladığı’ söyleniyor” diyerek bu tatbikatların ABD’nin dünyaya hükmetme niyetini ve bunun için Üçüncü Dünya Savaşı çıkarabileceğini gözler önüne serdiğini kaydetti.

Öte yandan Kuzey Koreli lider, ABD’den gelmesi muhtemel herhangi bir hava saldırısına ilişkin, ‘Ortadoğu’daki Suriye ve Kuzey Afrika’daki Libya gibi davranmayacakları’, sert bir şekilde karşılık verecekleri konusunda da uyarıda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.