Kuzey Kore Komutanı: Trump Gibi Deli Bir İnsan İle Müzakere Yapmak İmkansız

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.547 kez görüntülendi.
Kuzey Kore Komutanı: Trump Gibi Deli Bir İnsan İle Müzakere Yapmak İmkansız

Kuzey Kore Stratejik Füze Harekat Kuvveti Komutanı, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu ülkeye karşı tehditlerine gösterdiği tepkide, ABD Başkanı Donald Trump’ın yaşlandığı için düşünce gücünü kaybettiğini belirtti.

İRİB Haber Ajansı’nın APTN TV kanalından aktardığı habere göre, Kuzey Kore Stratejik Füze Harekat Komutanı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Pyong Yang aleyhindeki son tehditlerinin ardından bu açıklamada bulundu.

General Kim Rak Giyum’un açıklaması Kuzey Kore devlet televizyonundan yayınlandı.

General Giyum, yaşlanma sebebiyle düşünce gücü ve duygusunu kaybeden böyle bir deli insan ile müzakere yapmanın imkansız olduğunu ifade etti.

ABD ve Kuzey Kore arasındaki füze restleşmesi devam ederken, Pyongyang yönetimi Guam’a orta menzilli füze saldırısını içeren plan için ilk kez tarih verdi.

Kuzey Kore resmi haber ajansında yer alan açıklamaya göre, Ağustos ortasında ABD’ye bağlı özerk Guam açıklarına 4 adet orta menzilli füze fırlatma planı hazır olacak. Açıklamada, planın uygulanması için Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un onayının beklendiği belirtildi.

Kuzey Kore ordusundan gelen açıklamada, “Planımızı yapacağız ve Guam’ı vurmak için Başkomutanımızın emrini bekleyeceğiz” denildi.

Bu arada Japonya yönetimi yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin bu ülkenin üzerinden geçmesi halinde vurabilme gücüne sahip olduğunu duyurdu.

Trump, Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerine ve ABD’ye karşı hamlelere devam etmesi halinde, “Dünyanın şimdiye kadar görmediği bir hiddetle” yüzleşeceğini söyleyerek tehdit etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.