Kuzey Kore Lideri: Amerikan bayrağını paramparça edeceğim…

  • 01 Mart 2015
  • 666 kez görüntülendi.
Kuzey Kore Lideri: Amerikan bayrağını paramparça edeceğim…

Kuzey Kore Lideri ABD ve Güney Kore arasında düzenlenen askeri tatbikata tepki göstererek, Ordu Birliklerinin en ağır eğitimlerden geçtikleri takdirde Amerikan bayrağını parça parça edebileceklerini söyledi.

ABD, Japonya ve Batılı ülkeler nükleer denemelere devam ettiği sürece Kuzey Kore’ye uygulanan yaptırım ve ambargoların daha da sıklaşacağı tehdidinde bulundular.

ABD ve Güney Kore arasında ortaklaşa düzenlenen askeri tatbikat sonrası bir açıklama yapan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Kuzey Kore Silahlı Kuvvetlerine, Amerika ve müttefikleriyle savaşa hazır olmaları emri verdi. İki ülke arasında gerçekleşen ortak tatbikat her yıl düzenleniyor.

Deutsche Welle İnternet Sitesinin verdiği habere göre, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Kuzey Kore Ordusu’na ABD ve mmüttefiklerine karşı savaşta kazanmak için siyasi, askeri, ideolojik olarak silahlanarak donanımlı hale gelmelerini istedi. Kuzey Kore resmi haber ajanslarının verdiği haberlere göre, Kuzey Kore Lideri ABD ve Güney Kore arasında düzenlenen askeri tatbikata tepki göstererek, Ordu Birliklerinin en ağır eğitimlerden geçtikleri takdirde Amerikan bayrağını parça parça edebileceklerini söyledi.

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD ile ortak olarak gerçekleştirecekleri askeri tatbikata, 10 adet savaş gemisinin yanısıra, birçok uçak ve helikopterin katılacağını duyurdu.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, babası Kim Jong-il’in ölümünden sonra 2011 yılında Komünist Parti Liderliğini üstlenmişti. Kim Jong-un her yıl ABD ve Güney Kore arasında düzenlenen ortak askeri tatbikat sonrasında, Güney Kore’yi savaşla tehdit ediyor.

 Geçen yıl ABD ve Güney Kore arasında Kore yarımadasında gerçekleşen 12 günlük tatbikatın ardından saldırı halinde ”Kutsal Savaş” a hazır olduklarını açıklamıştı. Tatbikat sırasında uygulanacak savaş bilgisayar simülasyonu planı, tatbikatın asıl bölümünü oluşturuyor.

Kuzey Kore, atom bombasına sahip olduğunu iddia etti. Kuzey Kore 2006 ve 2009 yıllarında iki kez nükleer başlık taşıyan balistik füze denemesi gerçekleştirmişti.

Kaynak:Rasthaber

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.