Kuzey Kore Lideri: Kuzey Kore ABD ile uzun vadeli bir yüzleşmeye tamamen hazır

  • 25 Mart 2022
  • 268 kez görüntülendi.
Kuzey Kore Lideri: Kuzey Kore ABD ile uzun vadeli bir yüzleşmeye tamamen hazır

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Hwasung-17 adlı yeni bir kıtalararası balistik füzenin (ICBM) başarılı testinin ardından, ”Kuzey Kore ABD ile uzun vadeli bir yüzleşmeye tamamen hazır.” dedi.

Güney Kore ve Japonya Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin ülkenin doğu kıyısından denize kıtalararası balistik füze ateşlediğini duyurdu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, “Kuzey Kore’nin yeni stratejik silahı bir kez daha dünyanın silahlı kuvvetlerimizin gücünün farkına varmasını sağladı” dedi.

Kuzey Kore lideri, Kuzey Kore Ulusal Savunma Kuvvetleri’nin her türlü tehdide ve şantaja karşı dirençli olduğunu vurgulayarak, “Ülkesinin güvenliğini ihlal eden her güç yüksek bir bedel ödemelidir” uyarısında bulundu.

Kuzey Kore, 2017’den beri bu kadar uzun menzilli veya yüksek kapasiteli füzeleri test etmemişti.

Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Kim Sung, daha önce ülkesinin silah testleri yapma ve savunma yeteneklerini güçlendirme konusunda meşru bir hakkı olduğunu belirtmişti.

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, Kuzey Kore’nin 2006’daki ilk nükleer denemesinden bu yana Kuzey Kore’ye birkaç kez  yaptırım uyguladı.

Yaptırımlara rağmen, Kuzey Kore bölgedeki ABD birliklerinin tehdidine karşı askeri kapasitesini güçlendirmede ısrar etti.

Kuzey Kore, ABD’nin Pyongyang rejimini devirmeye yönelik düşmanca politikasına son verene kadar füze ve nükleer programından geri adım atmayacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.