Kuzey Kore’de 10 Saatlik İnternet Kesintisi Oluştu…

  • 23 Aralık 2014
  • 806 kez görüntülendi.
Kuzey Kore’de 10 Saatlik İnternet Kesintisi Oluştu…

ABD ile Kuzey Kore arasında Sony şirketini hedef alan siber saldırıyla ilgili tartışmalar devam ederken ülkede internet hizmetleri saatlerce kesintiye uğradı.
Güney Kore haber ajansı Yonhap, yaklaşık 10 saat süren kesintinin ardından Pyongyang yönetimine ait bazı internet sitelerinin bu sabah itibarıyla yeniden açıldığını duyurdu.
Adını vermek istemeyen bir hükümet yetkilisine dayandırılan haberde Seul yönetiminin, Kuzey Kore’nin sınırlı internet hizmetindeki kesintinin dışarıdan bir siber saldırı sonucu mu yoksa güvenliği artırmak amacıyla yapılan dahili bir sistem denetimi nedeniyle mi yaşandığını araştırdığı belirtildi.
Yonhap, Kuzey Kore resmi haber ajansı ve resmi gazetesi Rodong Sinmung’un internet sayfalarına saatlerce ulaşılamadığını kaydetti.
Amerikalı uzmanlar da, hafta sonundan bu yana Kuzey Kore’de internet hizmetlerinde aksama olduğunu belirtti.
İnternet performansını ölçen Dyn Research şirketinden Jim Cowie, Kuzey Kore’deki kesintinin yaklaşık on saat sürdüğünü söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, internet kesintiyle ilgili sorulara “Sony’ye yapılan siber saldırıya vereceğimiz karşılığın operasyonel detaylarını alenen tartışmayacağız ve bunlara dair yorum yapmayacağız” şeklinde cevapladı.
Kuzey Kore, kesintiyle ilgili henüz bir yorum yapmadı.
Sony firması, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a yönelik bir suikast girişimini konu alan “Röportaj” adlı komedi filmi nedeniyle “Barış Muhafızları (Guardians of Peace-GOP)” adındaki bilgisayar korsanlarının siber saldırılarına ve tehditlerine maruz kalmıştı.
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçen hafta Sony’ye yönelik siber saldırılardan Kuzey Kore’nin sorumlu olduğu sonucuna varacak yeterli bilgiye sahip olduklarını açıklamış, Barack Obama da hafta sonu Sony’ye yönelik siber saldırı nedeniyle Kuzey Kore’ye “orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği” bir yanıt vereceklerini söylemişti.
Pyongyang yönetimi ise saldırının arkasında kendilerinin bulunduğu iddialarını reddetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.