Kuzey Kore’de gönüllü güçler ABD ile savaşa hazır

  • 13 Ağustos 2017
  • 1.265 kez görüntülendi.
Kuzey Kore’de gönüllü güçler ABD ile savaşa hazır

Kuzey Kore basını, bu ülkede yaklaşık 3.5 milyon gönüllünün ABD ile savaşa hazır olduğunu duyurdu.

 Kuzey Kore’de yayınlan Rudong Sinmon gazetesi, yaklaşık 3.5 milyon gönüllünün ABD’ye karşı olası savaşta mücadeleye hazır olduğunu belirtti.

Haberde öğrenciler, işçiler, emekli askerlerin gerektiği takdirde ABD ile savaş için orduya katılmaya hazır olduklarını ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Pyong Yang’ı tehdit etmesinin ardından Kuzey Kore’nin de Amerikan güçlerinin bulunduğu Guam’a füzeli saldırı planını Ağustos’un ortalarına kadar kesinleşeceği tehdidinde bulundu.

Turmp bir kez daha Kuzey Kore’yi tehdit ederek, ABD’nin Kuzey Kore’ye saldırı için elinin tetikte olduğunu ifade etti.

Bu arada, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesinde Kore yarımadasındaki soruna ilişkin ilgili tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Şi ve Trump’ın telefonda Kuzey Kore meselesine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Açıklamaya göre, Şi Cinping görüşmede, “İki ülkenin, Kore yarımadasının nükleerden arındırılması, bölgede barış ve istikrarın korunması noktasında ortak çıkarları olduğunun” altını çizerek ‘tarafların tansiyonu daha da tırmandıracak söz ve eylemlerden kaçınması gerektiğini’ söyledi.

Meselenin ‘siyasi müzakere ve diyalog yoluyla çözülmesi’ vurgusunu yapan Şi, ilgili tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Trump ise “ABD’nin, Kuzey Kore nükleer meselesinde Çin’in rolünü kapsamlı bir şekilde anladığını” ifade ederek Pekin ile ortak ilgi duyulan uluslararası ve bölgesel meselelerde yakın diyaloğu sürdürmek istediklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.