Kuzey Kore’den ABD’ye yanıt: Haftalık füze denemeleri yapacağız

  • 18 Nisan 2017
  • 1.426 kez görüntülendi.
Kuzey Kore’den ABD’ye yanıt: Haftalık füze denemeleri yapacağız

Güney Kore ziyareti sırasında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ülkesinin Kuzey Kore’yle “stratejik sabır gösterme” döneminin sona erdiği yönündeki uyarısı sonrası, Pyongyang’dan üst düzey bir yetkili, füze denemelerini haftalık olarak devam ettireceklerini açıkladı.

Pyongyang’dan bir yetkili, Kuzey Kore’nin ABD ile büyüyen askeri gerilime ve uluslararası kınama mesajlarına rağmen füze denemelerini sürdüreceğini söyledi.

BBC’den John Sudworth’a konuşan Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Song-ryol, “Füze denemelerini artırarak, haftalık, aylık ve yıllık bazda sürdüreceğiz” dedi.

Han Song-ryol, ABD’nin askeri bir hamle yapması durumunda, bunun “topyekün savaşa” neden olacağını belirtti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, bu açıklamadan kısa bir süre önce ülkesinin Kuzey Kore’yle “stratejik sabır gösterme” döneminin sona erdiğini söylemişti. Pence bu açıklamayı, Kuzey ve Güney Kore arasındaki askerden arındırılmış bölgede yapmıştı.

Mike Pence’in ziyareti, Kore Yarımadası’nda Kuzey Kore ve ABD’nin karşılıklı hamleleriyle gerilimin arttığı bir dönemde geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.