Kuzey Kore’den diplomat çocuklarına eve dönün emri

  • 23 Ağustos 2016
  • 791 kez görüntülendi.
Kuzey Kore’den diplomat çocuklarına eve dönün emri

Kuzey Kore’nin, yabancı ülkelerdeki diplomatların çocuklarının ülkeye geri dönmesi talimatı verdiği ileri sürüldü.

Güney Kore resmi ajansı Yonhap’ın Ulusal İstihbarat Servisi’ne (NİS) dayandırdığı haberde, Pyongyang yönetiminin, potansiyel ilticaların önüne geçmek için Kuzey Koreli tüm diplomatların 25 yaşındaki ve daha büyük çocuklarının ülkeye geri dönmesini istediği iddia edildi.

Habere göre, istihbarat komisyonunun basına kapalı düzenlenen oturumunda, Kuzey Kore’nin Londra Büyükelçiliğinde görevli diplomat Thae Yong Ho’nun ailesiyle kısa bir süre önce Güney Kore’ye iltica etmesine değinildi.

NİS yetkilisi, “Pyongyang yönetiminin verdiği emrin, Thae’nin iltica etmesiyle doğrudan ilgili olmadığını düşünüyoruz. Thae gibi üst düzey bir diplomatın, böyle bir kararı yalnızca çocukları için aldığını söylemek mantıksız olur.” dedi.

Yetkili, Kuzey Kore fonlarının önemli bir kısmının Thae’nin elinde olduğu şüphesine yanıt olarak, diplomatın, Pyongyang’ın parasını elinde tutacak bir pozisyonda bulunmadığını dile getirdi.

Güney Kore, iki ülke arasında ciddi bir tartışma konusu olan iltica durumlarında genellikle üst düzey görevlilerin kimliğini açıklamıyor. Kuzey Kore, Güney’i vatandaşlarını kandırmakla ve kaçırmakla suçluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.