Kuzey Kore’den siber saldırı yanıtı

  • 25 Aralık 2014
  • 1.128 kez görüntülendi.
Kuzey Kore’den siber saldırı yanıtı

ABD’nin Kuzey Kore’ye yönelik siber saldırı tehdidinde bulunma suçlamalarına Pyongyang’dan yanıt geldi.

ABD’nin suçlamalarını “asılsız iftiralar” diye nitelendiren Kuzey Kore, Washington yönetimine “Soruşturmayı birlikte yapalım” teklifi götürdü. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan ismi açıklanmayan bir sözcü, ülkesinin resmi ajansı KCNA’ya yaptığı açıklamada, Washington’ın ortak soruşturma teklifini kabul etmemesi ve suçlamalarına devam etmesi durumunda bunun “ağır sonuçları” olacağını söyledi.

ABD’den gelen suçlamalara ilk kez yanıt veren Pyongyang yönetiminin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“ABD tarafından kamuoyunu harekete geçirerek yapılan bu asılsız iftiralara yanıt olarak ortak bir soruşturma yürütmeyi teklif ediyoruz. Eğer ABD bu öneriyi kabul etmezse ve bizi bu durumun içine sürükleyecek açıklamalara devam ederse, bunun çok ciddi sonuçları olacağını anımsaması gerekir.”

Öte yandan hackerların hedefi olan Sony firması, gösterimini iptal ettiği tartışmalı film “Röportaj” (The Interview) izleyiciyle buluşturma kararı aldı.

Filmi yayınlamayı kabul eden sinema salonları sadece Noel Günü için özel seans düzenleyecek.

Sony yetkilileri, filmin kaç salonda gösterileceğini açıklamadı. Ancak Georgia, Texas ve Virginia’daki birçok salon filmin gösterimini kabul ettiklerini duyurdu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a suikast girişimini konu alan komedi filmi “Röportaj” Pyongyang yönetiminin tepkisini çekmişti. Sony firmasına siber saldırı düzenleyen ‘Barış Muhafızları’ adlı grup ise, sinema salonlarını da ’11 Eylül benzeri saldırılarla’ tehdit etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.