Lapid: Netanyahu, Savaş Bakanlığı’nı sattı

  • 06 Aralık 2022
  • 54 kez görüntülendi.
Lapid: Netanyahu, Savaş Bakanlığı’nı sattı

Siyonist rejimin geçici başbakanı, Likud partisinin lideri Benjamin Netanyahu’ya bu rejimin Savaş Bakanlığı konusunda aşırı dindar partilerle muhatap olduğu için saldırdı.

İRNA’ya göre, Siyonist rejimin geçici Başbakanı Yair Lapid Pazartesi günü Twitter mesajında ​​şunları yazdı: Likud partisi ile “dini Siyonizm” partisi arasında varılan anlaşmaya göre bu partinin lideri Bezalel Smotrich, operasyonların koordinatörü olarak bir albay ve ayrıca bölgede  sivil işlerden sorumlu subay olarak bir yarbay atanmasından sorumlu olacaktır.

Siyonist rejimin geçmiş kabinelerinde bu kişilerin, bu rejimin müşterek ordu kurmay komutanı tarafından seçildiğine işaret eden Lapid, şunları kaydetti: Netanyahu, (savaş) bakanlığını Haredilere sattı.

Bu rapora göre Harediler, laiklerin ve solcuların en büyük tehlike ve Siyonist rejimi parçalama nedeni olarak gördükleri aşırı Siyonistlerin bir koludur.

Siyonist rejimin Knesset’inde (Parlamento) genellikle sağcı koalisyonun bir parçası olan Haredi partileri, bu seçim döneminde Netanyahu liderliğindeki Likud partisi ile ittifak kurdular ve iki bakanlığı Siyonist rejimde kilit görüyorlar. Rejimin kabinesinin yani Savaş Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın kendilerine pay çıkarması ve bugüne kadar pay alma istekleri Netanyahu’nun kabine kurmasını engelledi.

Siyasi uzmanlar, Siyonist rejimin beş yıllık siyasi çıkmazdan sonra göreve başlayacak yeni kabinesini, bu sahte rejim tarihindeki en radikal ve yozlaşmış kabinelerden biri olarak değerlendirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.