Laricani: Afgan halkı teröristlerle mücadele gücüne sahipler

  • 28 Haziran 2017
  • 1.022 kez görüntülendi.
Laricani: Afgan halkı teröristlerle mücadele gücüne sahipler

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Afganistan’da yabancı askeri güçlerin varlığının gereksiz olduğunu zira Afgan halkının teröristlerle mücadele gücüne sahip olduklarını söyledi.

Avrasya bölgesi Meclis Başkanları toplantısı için Güney Kore’nin başkenti Seul’da bulunan Laricani, Afganistan Meclis Başkanı Abdülrauf İbrahimi ile görüştü.

Laricani görüşmede terörizmin Afganistan’ın ilerlemesine engel olduğunu fakat Afgan halkının teröristlerle mücadele edecek güce sahip olduğunu ve yabancı güçlerin terörle mücadele bahanesi ile Afganistan’da bulunmasının o ülke ilerlemesine engel oluşturduğunu söyledi.

İran’ın Afganistan’a terörizmle mücadelede yardım ettiğini ifade eden Laricani, ‘’Bize göre Afgan güçlerinin terörizmle mücadele için koordine edilmesi gereklidir’’ dedi.

Laricani, ‘’Nato, Afganistan’da terörle mücadele iddiası ile yıllardan beri vardır ve bu ya NATO’nun bu hususta güçsüz olduğunu veya ciddi olmadığını gösteriyor’’ dedi.

Laricani, İran’ın isteğinin Afganistan’da siyasi güçlerin birliği yönünde olduğunu ifade etti ve bu güçler arasında ayrışmanın bir çok negatif etkileri bulunduğunu söyledi.

İbrahimi de ülkesinin her zaman İran’ı yanında gördüğünü ve teröristleri ortadan kaldırmak ve terörle mücadele için uygun bir yol arayışı içinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.