Laricani: Amerika Afganistan’da uyuşturucu ekiminin artmasında başlıca faktördür

  • 05 Temmuz 2017
  • 1.213 kez görüntülendi.
Laricani: Amerika Afganistan’da uyuşturucu ekiminin artmasında başlıca faktördür

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, dünyada uyuşturucu madde ekiminin ve çeşitliliğinin kaygı verici boyutta olduğunu belirterek, ”veriler, Amerika’nın sözde terörizmle ve uyuşturucu ile mücadele bahanesiyle Afganistan’a girmesinden sonra bu ülkede uyuşturucu madde ekiminin bir kaç kat arttığını göstermektedir’ dedi.

Fars haber ajansına göre, Laricani, dün Uyuşturucu İle Mücadele günü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ‘’İran bugüne kadar uyuşturucu ile mücadelede 3 bini aşkın şehit ve bir o kadar da gazi vermiştir ve bu, İran’ın bu husustaki fedakarlığının göstergesidir’’ dedi.

Laricani uyuşturucu  kaçakçılığı ile mücadelenin uluslararası koordineli ve güçlü bir irade ile olabileceğini fakat bunun şu an mevcut olmadığını söylerken, organize suçlar içinde en kötüsünün uyuşturucu kaçakçılığı olduğunu ifade etti ve ”uyuşturucu kaçakçılığının ekonomik ve milli üretime zarar verdiği gibi, aile ve şahıslara da ciddi zararlar vermektedir’ dedi.

Ülkelerin uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili ciddi önlemleri alması gerektiğini ifade eden Laricani, uyuşturucu meselesinin çok boyutlu bir sorun olduğunu ve bunun tüm toplumlar için kaygı verici olduğunu söyledi.

ABD’nin 2001 yılında uyuşturucu ve terörizmle mücadele bahanesi ile Afganistan’a girdiğini belirten Laricani, geçen süre zarfında uyuşturucu üretiminde azalma yerine artış görüldüğünü söyledi.

Afganistan’daki uyuşturucu üretimi için laboratuvarların mevcut olduğunu ifade eden Laricani, bunlarla mücadelenin zor iş olmadığını ve Avrupa gizli servislerinin bu imkan ve kapasiteye sahip olmalarına rağmen bunu yapmadıklarını ve bu da ciddi iradenin olmamasının göstergesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.