Laricani: Arabistan, Yemen’e Saldırmakla, Müslümanları Derinden Rencide Etti

  • 19 Nisan 2015
  • 695 kez görüntülendi.
Laricani: Arabistan, Yemen’e Saldırmakla, Müslümanları Derinden Rencide Etti

İslami Şura Meclisi Başkanı Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı başlattığı savaşı kutlu Recep ayında son vermesi gerektiğini bildiren İslami Şura Meclisi Başkanı Arabistan’ın bu savaşla müslümanları derinden rencide ettiğini bildirdi.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, meclis oturumun bugünkü açılış konuşmasında kutlu Recep ayının varmasını milletvekillerine kutladı ve “Yemen’in müslüman halkına karşı başlatılan bu vahşice askeri saldırı tüm müslümanları derinden rencide etmiştir” dedi.

Laricani, Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı başlattığı saldırıların çocukça rekabetten kaynaklandığını belirterek, “İslamcılık iddiasında bulunan Suudi yönetimi, seçmiş olduğu bu kan dökme ve savaş metodunun Allah’ın ve Allah kullarının lanetini kendi üzerine almaktan başka Suud hanedanına hiç bir faydasının dokunmayacağını bilmesi gerekir” ifadesini kullandı.

Laricani ayrıca konuşmasının devamında, “İslam’ın neresinde günahsız insanların kanını dökmeye izin veriliyor? İslam’ın neresinde müslümanların evlerini yanlış rekabetler çerçevesinde yıkmaya izin veriliyor? İslam’ın neresinde gerçekçi olmayan nedenlerden dolayı müslümanlar arasında ihtilaf çıkarılmasına izin veriliyor? Meğer değişik rivayetlerde din adına müminler arasında nifak sokanların mel’un olduğu zikredilmemiş mi?” diye sordu.

İslami Şura Meclisi Başkanı sözlerinin devamında Suudilerin Yemendeki cinayetlerini bir kez daha kınayarak, Suudi Arabistan rejimi’nden kutlu Recep ayının saygısına hürmeten Yemen’in mazlum halkına karşı başlattığı saldırıları durdurmasını istedi.

Laricani ayrıca İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden Nükleer Müzakerelerde varılan aşamaya ve Amerikan Kongresi’nin bu konuda geçen günlerde aldığı karara değinerek, bazılarının kongrenin bu tutumunu ABD başkanının acziyetinden kaynaklandığını ve bazıları ise ABD yönetiminin hilekarlığından ileri geldiğini belirttiklerini ve bazı uzmanların ise Amerika’nın varılan anlaşmayı bozmak için başlattığı sinsi bir oyun olarak değerlendirdiklerini, ancak bu yorumların hangisi gerçekçi olursa olsun ABD yönetimi için bir getirisinin olmayacağını söyledi.

Laricani, “İslam Cumhuriyeti karşı tarafın kararlarının kesin olmadığı sürece hiç bir şey yapmayacaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.