Laricani: Bölgede yeni krizlerin yaşanmasına izin verilmemli

  • 03 Şubat 2017
  • 949 kez görüntülendi.
Laricani: Bölgede yeni krizlerin yaşanmasına izin verilmemli

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Ermenistan Savunma Bakanı Vigen Sarkisyan arasında gerçekleşen görüşmede gündemdeki konulara dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Resmi bir ziyaret kapsamında Tahran’a gelen Ermenistan Savunma Bakanı Vigen Sarkisyan, İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani ile bir araya geldi.

Bu görüşmde İran- Ermenistan ilişkilerinin arttırılmasını olumlu karşıladıkarını bildiren Laricani, “Ermenistan, Azerbaycan meselesinde uygun bir tavır sergiledi. Zira ki bölgede yeni krizlerin yaşanması parlak bir geleceği beraberinde getirmeyecek. Geçmişte yaşanan olayların yeniden tekrarlanmaması için çaba sarfedilmeli. Çatışmalar hiçbir ülkenin çıkarına değildir” dedi.

İran Meclis Başkanı, “Bölge ülkelerinde günveliğin sağlanması çok önemlidir ve bütün yetkililerle de bu konuda akıllıca davranmalıdır” ifadesini kullandı.

İran’ın düzenlediği ziyaret nedeniyle duyduğu mutlulukları dile getiren Ermenistan Savunma Bakanı da bu görüşmede, “İkili ilişkileri geliştirmek için İran ve Ermenistan karşısında iyi fırsatlar vardır. Biz İranlı yetkililerle yaptığımız görüşmelerde farklı işbirliği konularını değerlendirdik” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.