Laricani: Bölgedeki bazı ülkeler Siyonistlere hizmet ediyor

  • 20 Haziran 2017
  • 973 kez görüntülendi.
Laricani: Bölgedeki bazı ülkeler Siyonistlere hizmet ediyor

“Dünya Kudüs Günü”nün yaklaşaması nedeniyle İslam ülkeleri büyükelçilerini ağırlayan Meclis Başkanı, İslam ümmetinin günümüzde Siyonistlere hizmet etmek yerine Filistin sorununa odaklanması gerektiğini açıkladı.

“Dünya Kudüs Günü”nün yaklaşaması nedeniyle İslam ülkeleri büyükelçilerini ağırlayan Meclis Başkanı Ali Laricani, “Teröristlerin bölgede uğradığı yenilgiler ABD’yi sinirlendiriyor. Bu yenilgiler yakın gelecekte daha da artacak. Böylece Amerikalılar yaptıkları yanlışların farkına varmalılar” ifadelerinde bulundu.

Laricani konuşmalarını şöyle sürdürdü: Suudilere sergiledikleri tavırların İslam ümmetine zarar verdiğini defalarca dile getirdik, fakat her seferinde daha kötü davranmaya başladılar. Bir gün Suriye’yi karıştırıp ertesi gün de Yemen’e saldırı düzenliyorlar ve bu ülkeyi kendi arka bahçeleri olarak görmeye devam ediyorlar. Bahreyn’i bile karıştıran Suudi Arabistan, son günlerde çirkin bir girişimde bulunarak Katar’ı da rahatsız etmeye başlamıştır.

İslami Şura Meclisi Başkanı, konuşmalarının devamında, “Son yıllarda ortaya çıkan bazı olaylara rağmen İran İslam Cumhuriyeti’nin planladığı politikalar, birlik ve dayanışma yönünde belirlenmiştir. Hatta Siyonistlerin Lübnan’a karşı çıkardığı 33 günlük savaşta ileri sürülen Suudilerin düşmana istihbarat sızdırdığı yönündeki haberleri bile inanmıyorduk, fakat daha sonra bunların net kanıtları elimize ulaştı” şeklinde konuştu.

Ali Laricani konuşmalarına şunları da ekledi: Suudi Arabistan’ın bölgesel politikaları sonuçta Siyonist Rejim’in çıkarlarına hizmet etmektedir. Zira Siyonistler teröristlerin yorgun düşüp yenilmesini istemiyor ve Nusra Cephesi gibi birçok terör örgütünü besliyor. İşte bu da Müslümanlara büyük bir uyarı alarmıdır. Halbuki İslam ümmeti günümüzde Siyonistlere hizmet etmek yerine Filistin sorununa odaklanmalıdır ve bu konuda büyük bir birliğe ulaşmanın en etkili yolu “Kudüs Günü”nde tüm Müslümanların bir araya gelmesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.