Laricani: Bölgenin daimi güvenliği için terörizmle organizeli bir mücadele zaruridir

  • 23 Ekim 2015
  • 837 kez görüntülendi.
Laricani: Bölgenin daimi güvenliği için terörizmle organizeli bir mücadele zaruridir

Rusya’nın güneyinde yer alan Suçi’de Valdai adlı düşünce kuruluşunun 12. yıldönümü konferansında konuşan İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, bölgede güvenliğin temelinin ancak bölge ülkelerinin sorumluluklarıyla mümkün olduğunu söyledi.

Laricani, dün sözkonusu konferansta yaptığı konuşmada, terörizmle mücadelenin belli bir dönem ve taktik olmadığını belirterek, bölgenin daimi güvenliği için terörizmle organizeli bir mücadelenin zaruri olduğunu söyledi.

İran Meclis Başkanı, güçlü devletlerin terörizmle geçici ve taktiksel mücadelelerinin son on yıllardaki en büyük hataları olduğunu belirterek, Suriye’de yaşanan buhranın, sözkonusu güçlerin ve bölgedeki bazı müttefiklerinin, teröristleri ılımlı ve aşırıcı şeklinde ayırmalarından kaynaklandığını, zira onların bu çerçevede sözde ılımlı gördükleri teröristlere silah ve her türlü destek verdiklerini söyledi.

Laricani konuşmasında ayrıca Rusya’nın, Suriye’de teröristlere yönelik hava saldırılarına da değinirken, Amerika’nın liderliğindeki koalisyonun bu zamana kadar terörizmle mücadelede bir olumlu sonucunun görülmediğini hatırlattı.

İran meclis başkanı, İslam mezheplerinin terörizme karşı olduğunu da belirterek, IŞİD teröristlerinin cinayetlerini çeşitli bahanelerle tevil etmeye çalıştıklarını ama bunun asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.